Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 12 januari 2019

Pannenbier voor nieuwe mavo RSG Lingecollege Tiel

10 januari, pannenbier bij de receptie van RSG Lingecollege in Tiel. De bouw van de nieuwe mavo vordert gestaag en de school heeft haar hoogste punt bereikt. Tijd voor een bescheiden feestje!

Tijdens een warme ontvangst in de aula aan de Teisterbantlaan werd met een geanimeerd programma stilgestaan bij een van de nieuwe pijlers binnen het Tielse voortgezet onderwijs: de categorale mavo.

Binnen een jaar gaat de nieuwe mavo van start en zal een inhoudelijke en programmatische vernieuwing laten zien van de theoretische leerweg van het vmbo (zo heet dit schooltype op dit moment). Het is een langverwachte wens van D66 die uitkomt. Tiel heeft tientallen jaren een van de grootste mavo-scholen gekend. Bij de vorige onderwijsvernieuwing is de mavo opgegaan in het vmbo. Hierin zijn de basis beroeps, de kader beroeps- en de theoretische leerwegen samengevoegd in een gebouw. Met pijn in het hart werd toen afscheid genomen van de (gemeentelijke) mavo.

Om recht te doen aan de eigenheid van de mavo-leerling en de nieuwste ontwikkelingen op leergebied, kan Tiel zich binnenkort verheugen in een prachtige nieuwe school. De nieuwe mavo gaat maatwerk bieden en zal nauw gaan samenwerken met het mbo en de havo.