Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 30 augustus 2018

Bedreiging AVRI-medewerkers schokt D66 Tiel

In de raadsvergadering van 29 augustus heeft D66 vragen gesteld over de recente bedreiging van AVRI-medewerkers. D66 wil weten of door de gemeente dan wel door de politie een onderzoek kan worden ingesteld. Aanleiding was een bericht in de Gelderlander van woensdag, waarin is te lezen dat mensen in dienst van het afvalverwerkingsbedrijf regelmatig worden lastiggevallen over met name de tarieven die gaan stijgen in de regio. Nu is er zelfs sprake van bedreiging. Ook medewerkers van hulpdiensten moeten regelmatig door politieagenten worden begeleid bij de uitvoering van hun taak.
D66 roept eenieder op alert te zijn en signalen van bedreiging direct door te geven aan de politie.

In een stevige discussie in dezelfde raadsvergadering is het uitstel van de nieuwe inzamelmethode afgeblazen. Hiermee blijft de inwoners van Tiel een extra heffing van €44,- per huishouden bespaard. De nieuwe wijze van afval inzamelen gaat volgens planning 1 januari 2019 in.