Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 april 2018

Jongeren in debat met de Tielse gemeenteraad

Woensdag 13 juni 2018 vindt het Lokaal Jeugddebat plaats in Tiel. Jongeren tussen 14 en 20 jaar zijn dan welkom om aan de hand van drie onderwerpen in debat te gaan met Tielse politici. De dag wordt geopend op het stadhuis, waar de jongeren in twee groepen aan de slag gaan met een onderwerp uit de lokale politiek. Onder begeleiding van jonge begeleiders van de Nationale Jeugdraad maken zij een voorstel rond dit thema. Tijdens het debat proberen de deelnemers de politici te overtuigen van hun voorstel, in de hoop dat het plan wordt overgenomen en uitgevoerd.

D66 Tiel heeft het initiatief genomen om het Lokaal Jeugddebat naar Tiel te halen. Marjolein Elbertse, oud-deelnemer en begeleider van het nationaal jeugddebat, vindt het belangrijk dat ook de jongeren een stem hebben in de gemeenteraad. Een jeugddebat is een logische eerste stap om dat te bereiken. De NJR is een mooie organisatie om dit mee samen te doen!

Laat de gemeente horen wat jij belangrijk vindt! Opgeven kan via https://www.njr.nl/verhaal/lokaal-jeugddebat. Natuurlijk is ook publiek welkom in de raadszaal!