Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 25 maart 2018

Schoonmaakactie Buurtpreventie Passewaay

Gisteren zijn Wouter van Lidth de Jeude en Marjolein Elbertse van onze partij aangesloten bij de zwerfvuil ophaalactie van Buurtpreventie passewaaij. Gezamenlijk met 20 vrijwilligers zijn er 41 volle zakken afval opgehaald.

Het zwerfafval bestond voornamelijk uit plastic flesjes en blikjes, bouwafval, sigarettenpeuken, drankflessen en oud vuurwerk. Het viel ons op dat er geen (functionerende) prullenbakken stonden bij de hangplek ik Passewaay. Kortom het todo lijstje voor de Gemeenteraad is helder. Vragen aan de bouwplaatsen of zij hun spullen willen opruimen, het statiegeld invoeren op kleine flesjes en blikjes, terugplaatsen prullenbakken op de hangplek en wellicht ook het afsteken van vuurwerk aan banden leggen.

Een aantal van de enthousiaste vrijwilligers gaven aan tussen de georganiseerde acties door ook zwerfvuil te willen ophalen, in samenwerking met Buurtpreventie Passewaay wordt dit geregeld en de zakken worden opgehaald door Avri. Daarnaast hadden zij een aantal suggesties om afvalbakken op een betere plek neer te zetten. De meesten staan namelijk in speeltuintjes waar een verbod geldt voor honden en daar kan het poepzakje dus niet gedeponeerd worden.

Ook na de verkiezingen blijven wij graag in gesprek!
Foto: Martijn van Rossum, buurtpreventie Passewaay